Belangrijke mededeling: bekijk hier onze berichtgeving omtrent COVID-19.

Welkom bij Novopraktijk

Sinds 2005 dé praktijk voor podotherapie in Haarlem en Zandvoort aan Zee. Wij zijn een innoverende podotherapeutische praktijk en stellen de patiënt centraal. In de praktijken werken ervaren podotherapeuten welke de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd hebben aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Door gebruik te maken van 3 dimensionale scanapparatuur wordt er bij Novopraktijk gestreefd om de in orthopedische steunzolen gebruikte voetvorm te relateren aan de podotherapeutische corrigerende elementen, terwijl de functionaliteit en een laag tolerantieniveau van de podotherapeutische zolen blijven gewaarborgd.

De (voet)klachten die de podotherapeut behandelt kunnen uiteenlopen van het kind dat minder goed mee kan komen tijdens gym, de (actieve) sporter die optimaal wilt blijven presteren dan wel de tachtigjarige die graag een uur klachtenvrij wilt kunnen wandelen. Het betreft hier dan ook klachten uit het niet dan wel goed functioneren van de voeten zoals enkel-, knie-, heup- en/of rugklachten en overbelasting als gevolg van veel staan en lopen.

U kunt bij ons op 3 vestigingen terecht: Haarlem-Noord, Haarlem-Zuid-West alsmede in Zandvoort aan Zee. Kijk bij locaties voor de adressen en routes.

Onze openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:15 uur.

Behandeling vindt plaats na telefonische afspraak. U kunt ons elke werkdag van 08:00 uur tot 17:15uur bereiken op telefoonnummer 023-520 1000.

Indien u ons telefonisch niet kunt bereiken.

Gelieve contact opnemen via contactformulier en bellen we u zo spoedig mogelijk terug.

Sinds augustus 2011 heeft u geen verwijzing meer nodig voor de podotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts maar het hoeft in principe niet meer.

De podotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat de podotherapeut eerst vaststelt of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan u bijvoorbeeld doorgestuurd worden naar de huisarts.

Neemt u bij de eerste behandeling bij voorkeur uw legitimatiebewijs en zorgpas mee.

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Naast dat dit een kenmerk voor kwaliteit is komen we hierdoor ook in aanmerking om uw declaratie bij de zorgverzekeraar gedeeltelijk al dan niet geheel mogelijk te maken en dit zonder aftrek van uw eigen risico.

[dt_logos column_width=”275″ columns_number=”2″ number=”2″ animate=”at_the_same_time”]